Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym to pomysł na szybką przekąskę na zimno. Wbrew pozorom truskawki świetnie współgrają z serem pleśniowym. Sałatkę polecam podawać po schłodzeniu. Poniższą sałatkę możecie podać jako dodatek do obiadu lub na późną kolację.
Składnik na porcję dla 3-4 osób:
1 opakowanie różnych sałat (140 g)
300 g świeżych truskawek
100 g sera z niebieską pleśnią
2 łyżki sosu balsamicznego
2 łyżki miodu
pieprz do smaku
Sałatę wsypać do miski. Truskawki umyć, osuszyć i pokroić w
plasterki. Ser pokroić w kostkę. Owoce i ser pleśniowy ułożyć na sałacie. Sos
balsamiczny wymieszać z miodem. Przygotowaną mieszanką polać sałatkę. Podawać
po schłodzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz