środa, 20 kwietnia 2016

Sałatka z kukurydzą i serem feta


Wiosna - najlepsza pora na sałatki, koktajle i dania z użyciem mnóstwa świeżych warzyw. Dzisiaj zapraszam Was do przygotowania prostej sałatki z pomidorami, ogórkiem, kukurydzą i serem feta. Całość polałam sosem koperkowo-ziołowym, aby sałatka była bardziej wyrazista. 


Składniki:
1 opakowanie różnych sałat (140 g)
2 pomidory malinowe
2 ogórki gruntowe
100 g sera feta
1/2 puszki kukurydzy
oliwa z oliwek
przyprawa do sałatek


 Sałatę przesypać do miski. Pomidory i ogórki umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Ser feta pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa, kukurydzę i ser feta ułożyć na wierzchu sałaty. Całość zalać sosem (przyprawę do sałatek wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy z oliwek i przegotowanej wody). Polać przed podaniem. 




Drukuj przepis