środa, 28 maja 2014

Deser truskawkowo-jogurtowy z granolą


Błyskawiczny do przygotowania deser truskawkowo-jogurtowy z dodatkiem granoli. Idealny na gorące dni. Jeżeli nie macie granoli to zastąpcie ją zwykłymi płatkami śniadaniowymi. Przepis dodaje do akcji: Milion smaków truskawek


Składniki:
świeże lub mrożone truskawki
jogurt naturalny
cukier do smaku
cukier waniliowy do smaku
granola

Truskawki umyć, osuszyć i pozbawić szypułek (mrożone wcześniej odmrozić). Owoce zmiksować za pomocą blendera. Pod sam koniec posmakować, dosłodzić do smaku i ponownie zmiksować (tak, aby cukier się rozpuścił). Do pucharka dodać mus truskawkowy, następnie 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki granoli itp. Deser najlepiej smakuje po 5 minutach od przygotowania (granola wtedy lekko namięknie). 



Milion smaków truskawek

Drukuj przepis