sobota, 17 maja 2014

Rabarbar z kruszonką


 Dzisiaj zapraszam Was na błyskawiczną przekąskę na słodko - połączenie kruszonki i rabarbaru. Niebo w gębie :) 
Przepis dodaje do akcji Rabarbarlove.


Składniki na 4 porcje:

3 łodygi rabarbaru 
około 8 łyżek mąki pszennej
5 łyżek zwykłego cukru
5 łyżek margaryny bądź masła
1 łyżeczka cukru waniliowego


Na samym początku rozgrzać piekarnik do 180°C. Do miski wsypać cukier, mąkę, dodać masło i wszystko ze sobą wymieszać (za pomocą dłoni). Rabarbar umyć, osuszyć, obrać i drobno pokroić. Na dno kokilek wsypać pokrojony rabarbar, a następnie zasypać przygotowaną kruszonką. Piec około 25 minut (aż do zrumienienia się kruszonki).






Rabarbalove

Drukuj przepis