Kolejny pomysł na wykorzystanie suchych wafli - tym razem z masą krówkowo-orzechową. Najlepiej smakują od razu po wyjęciu z lodówki.
Przepis dodaję do akcji Jak ugryźć wafla.
Składniki:
1 opakowanie masy krówkowej (tj. kajmaku)
100 g serka mascarpone
kilka łyżek masła orzechowego
4 okrągłe wafle
Masę krówkową przełożyć do wysokiego naczynia, dodać serek mascarpone i za pomocą miksera wszystko ze sobą połączyć. Wafle przekładać na przemiennie masą krówkową i orzechową. Przygotowane wafelki obciążyć czymś ciężkim i schłodzić w lodówce. Przed podaniem pokroić na zgrabne kawałki.
Mariolu na pewno fajny smaczek muszą mieć te Twoje wafelki :) takie połączenie kajmaku z masłem orzechowym to po prostu musi być pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję za kolejny wpis w akcji i pozdrawiam :)