Dzisiaj zapraszam Was na pyszny, słodko-kwaśny deser na
zimno. Połączenie kaszy jaglanej, banana i kiwi. Deser jest obłędny w smaku. Pomysł na poniższą przekąskę na słodko podpatrzyłam u Pinkcake. Jeżeli nie wiecie co zrobić z pozostałą kaszą jaglaną (z woreczka)
to zachęcam do przygotowania kremu czekoladowego.
Składniki na 2 porcje:
50 g suchej kaszy jaglanej (1/2 woreczka)
1 banan
4 duże kiwi
2-3 łyżeczki miodu (lub cukru)
Kaszę jaglaną ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ostudzić. Następnie zmiksować z bananem i miodem. Masę posmakować i ewentualnie dosłodzić. Kiwi obrać i zblendować. Do szklanek nakładać warstwami kiwi i kaszę jaglaną. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz