poniedziałek, 22 lutego 2016

Kulki twarogowe na słono


Jeżeli nie macie pomysłu, do czego wykorzystać kostkę twarogu to przygotujcie kuleczki na słono. Świetny dodatek do sałatki lub kanapki. Twarogowe kulki obtoczcie w ulubionych przyprawach czy ziołach :) Jestem pewna, że taki sposób podania twarogu zachęci do jedzenia nabiału.


Składniki:
kostka twarogu półtłustego
sól, pieprz
świeży koperek, pietruszka
ulubione przyprawy, np. papryka ostra, suszone pomidory z czarnuszką i czosnkiem


Twaróg przyprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać. Uformować kulki wielkości piłeczek ping-pongowych. Każdą kulkę obtoczyć w ulubionych przyprawach/ziołach. Podawać, np. na szpinaku, sałacie lub przyprawioną kulką posmarować kawałek pieczywa.

Po lewej - kulki bez przypraw, po prawej - obtoczone w mieszance pomidorów suszonych, czarnuszki i czosnku niedźwiedziego
Po lewej - kulki obtoczone w ostrej papryce, środkowe- pokryte posiekaną zieleniną

Drukuj przepis