czwartek, 28 stycznia 2016

Chipsy z jarmużu


Chipsy z jarmużu to pomysł na szybką przekąskę na słono, która będzie idealna do podjadania podczas oglądania filmów. Wbrew pozorom chipsy z jarmużu są naprawdę smaczne! Pamiętajcie o tym, aby wszystkie liście jarmużu były równomiernie obtoczone w oliwie i przyprawach. 



Składniki:
100 g jarmużu
1-2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
papryka ostra


Jarmuż umyć, osuszyć, polać oliwą z oliwek i przyprawić solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Całość równomiernie pokryć przyprawami i oliwą z oliwek. Przygotowany jarmuż przesypać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 8 minut w 150ºC (jarmuż po upieczeniu musi być chrupiący). Po upieczeniu przełożyć do miseczki i od razu podawać. 

Drukuj przepis